Sayfalar

4 Mart 2012 Pazar

Küçük Arı


Kitabın Yazarı: Chris Cleave

Yayınevi: Pegasus

Sayfa sayısı: 262

Nereden kaça aldım?: D&R

Küçük Arı'yı nihayet okuyabildim ve gerçek bir hikayeden esinlenildiğini kitabın sonunda öğrendim. Kitap eğlenceli bir üslupla yazılmış, hüzünlü bir hikayeyi anlatıyordu. İlk cümleyi okur okumaz not ettim. Nijerya'da petrol şirketleri buradaki insanları öldürmeye başlar, Küçük Arı ve ablası kaçarlar ve İngiltere'den buraya tatil için gelen bir çiftle karşılaşırlar. Bu esnada iki kızı kovalayanlar, bu kızlar için parmaklarını keserlerse onları serbest bırakacaklarını söylerler. Sarah orta parmağını keser, fakat ilişkileri kötüye giden kocası Andrew kesmez. Küçük Arı, ablasına tecavüze ve ardından feci bir şekilde öldürülüşüne şahit olur ve elinden hiç bir şey gelmeden saklanır. Gizlenerek oradan kaçar ve İngiltere'ye gelir. Burada 2 sene kaçakçıların tutulduğu bir yerde kalır. Sonra bir arkadaşlarının sayesinde (ki bunun da bir bedeli vardır) oradan çıkarlar ve hikaye başlar.. Okumanızı tavsiye ederim..

" Çoğu zaman Afrikalı bir kız olacağıma madeni bir İngiliz Sterlini olmayı isterim. Herkes geldiğimi görmekten mutlu olurdu." (s.11)

" Hiç bir zaman köyümde bir yerde elliden fazla insanı bir arada görmemiştik. Eğer daha fazlasını gördüyseniz, o zaman bu öldünüz ve ruhlar şehrine gittiniz demektir. Orası ölülerin gittiği yerdir; şehre giderler, binlercesi ile birlikte yaşamak için; çünkü orada manyok yetiştirmek için tarlaya ihtiyaçları yoktur. Ölüyseniz manyok aramazsınız, sadece şirketleri arasınız." (s.112)

1 yorum:

  1. Gerçek yaşanan olayların anlatıldığı kitaplar favorim bunuda listeme aldım teşekkürler

    YanıtlaSil