Sayfalar

3 Ocak 2013 Perşembe

Rüzgarın Gölgesi



Kitabın Yazarı: Carlos Ruiz Zafon

Yayınevi: Altın Kitaplar

Sayfa sayısı: 527

Nereden kaça aldım?: Oku&Oku

Kitap ilk satırlarından itibaren sizi içine çekmeyi başarıyor. Roman içinde roman anlatılıyor. Kurgu mükemmel. Türkiye'de tanıtımı çok fazla yapılmadığı için 4. basımda kalmış ne yazık ki. Fermin karakterinin konuşmaları oldukça eğlenceli ve düşündürücü..
Hikayenin konusu şöyle; Daniel 10 yaşındayken babası onu "Unutulmuş Kitaplar Mezarlığı" adını verdikleri gizemli bir yere götürüyor. Buradan kendisine bir kitap seçmesini ve bu kitabı ömür boyu saklamasını istiyor. Daniel'in seçtiği kitabın ismi "Rüzgarın Gölgesi" yazarı ise Julian Carax. Daniel bu kitabı okumakla kalmıyor, yazarının peşine düşüyor. Yazarın yaşadığı hayatı ve ölümünü araştırmaya başlıyor. Olaylar silsilesi bu şekilde devam ediyor ve sonlanıyor. O kadar çok beğendiğim cümle vardı ki hepsini not edemedim :)

"Kadınlar ve diğer dünyevi sorunlar hakkında büyük olasılıkla senden daha fazlasını biliyorum. Freud'un bizlere söylediği gibi, kadınlar düşündükleri ya da söyledikleri şeylerin tersini isterler, düşünürsen çok da kötü bir şey değil, çünkü erkekler onların tersine açıkça kendi üreme ve sindirim organlarını düşünürler." (s.141)

"Tüm zamanı bir tezgahın ardında geçiren herhangi bir kişinin yapabileceği kadar gülümsedim." :) (s.155)

"Bak, Daniel. Yazgı genellikle yalnızca köşe başında durur. Bir hırsız, bir fahişe ya da bir piyango satıcısı gibi. En genel canlandırma bu üçüdür. Ama yazgının yapmadığı şey ev ziyaretleridir. Onu kendine getirmek için sen gitmelisin." (s.240)

"Eğer herkes birinden canavar olarak bahsediyorsa, ortada iki olasılık vardır; bu adam ya biz azizdir ya da öykünün tamamını anlatmıyorlardır." (s.316)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder